raw_cheesecake

 

Lørdag eftermiddag besluttede jeg mig for at jeg ville forkæle mine kollegaer med en lækker raw cheesecake i andledningen af min fødselsdag – dog et par uger forsinket. Kagen er super nem og kræver ikke de store bageevner. Men vær opmærksom på at det tager et døgns tid at lave kagen, da cashewnødderne skal stå i blød. Det er vigtigt ikke at skippe dette punkt, da man ellers ikke kan opnå den cremede konsistens som cheesecake. Plus de rå cashewnødder for nogen kan være svære at fordøje.

-jeg lavede selvfølgelig en smagsprøve til mig selv, så jeg var sikker på at resultatet var godt nok til at servere for mine kollegaer :-) Og jeg garanterer for at den var tiden værd! HIMMELSK!!

 

FYLD
6 dl rå usaltede cashewnødder
1,25 dl kokos olie (smeltet)
1,25 dl honning
½ – 3/4 dl citron saft (efter smag)
1 tsk vanille ekstrakt

 

BUND
1,25 dl dadler
1,25 dl pecannødder (eller cashewnødder)
1,25 dl kokos (tørret i revet form, eller grovere)
½ tsk salt (eller efter smag)

 

HINDBÆR TOPPING
½ pose frosne hindbær
4 balde husblas
1 dl vand
1 tsk vanille ekstrakt

 
Iblød sæt de rå usaltede cashewnødder i vand natten over (de skal være dækket af vand).

 

Næste morgen:
blend alle ingredienserne til bunden i en blender indtil det har konsitens som ‘brød krummer’, og du kan presse det sammen så det holder formen.

Press massen ned i en smurt springform eller tærtefad.
Blend alle ingredienserne til fyldet i blenderen – inkl. cashewnødderne. Massen skal være HELT CREMET, og UDEN klumper. Så det har konsitens som cheesecake. Vær tålmodig med dette punkt, da resultatet er det hele værd :-) Fordel fyldet over bunden og glat ud.
Sæt de 4 blade husblas i blød i kold vand til de er bløde. Blend samtidigt de frosne hindbær med vand og vanille ekstrakt til det har smoothie konsistens – det gør ikke noget hvis massen ikke er helt blendet og med få klumper.
Smelt husblas i en gryde ved middel varme. Når husblassen er smeltet tilsættes langsomt en dl. hindbær puré ad gangen og rør rundt, indtil hele hindbær massen er jævnet med husblassen. Fordel hindbær massen over kagen.

Placer kagen i fryseren indtil hindbær toppen er fast.

 

BON APPETIT :-)

 

X Josephine