lava kage

…CLEAN EATING WITH A DIRTY MIND….

 

2-4 portioner

INGREDIENSER:

5 spsk kokosolie
En plade minimum 70% chockolade (=100gr)
2 æggeblommer
2 æg
3 spsk kokossukker
1 stor spsk. usødet kakaopulver
2 spsk mandelmel
Knivspids Himalaya salt
1 tsk vanillle ekstrakt
Usødet kakaopulver til pynt (valgfrit)
Hindbær til pynt (valgfrit)
Karamel sauce til pynt (se opskrift nedenfor)

 

Fremgangsmåde:

1. Forvarm ovnen til 225 grader (varmluft). Smør formene med kokosolie.

2. Bland olie og chokolade og smelt i en gryde, eller mikroovn.

3. Pisk æggeblommer, æg og kokossukker indtil massen er let og skummende.

4. Dernæst tilsættes den smeltede chokolade med olie til æg og sukker blandingen, og piskes godt sammen.

5. I en lille skål vendes kakaopulver, mandel mel og salt. Derefter tilsættes det chokolade dejen og pisk indtil dejen er jævn.

6. Tilsæt vanille.

7. Fordel blandingen i formene. Alt afhængigt af størrelsen på formene, får du enten 2 eller 4 kager. Bank kagen let mod bordet, så du ‘slår’ evt. luftbobler ud.

8. Afkøl kagerne i 30 minutter i køleskabet.

9. Anbring formene i et varmt (kan være kogende vand eller fra hanen) vandbad i en bradepande. Vandet skal gå ca. halvvejs op på siden af ​​formene.

10. Kagerne bages i 12-16 minutter. De er færdige, når den midterste del af kagen ikke ser helt gennembagt ud, men kanterne gør. Fjern formene fra fadet og lad dem køle af i cirka 10 minutter. Brug en smørkniv til forsigt at løsne kagerne fra formene, rundt langs kanten. Dernæst vendes de på hovedet – giv dem et fast tryk på bunden, så kagen glider ud. Pynt med kakaopulver, karamelsov og hindbær!

 

karamelsovs (!)

INGREDIENSER:
1,25 dl kokosolie
2,5 dl kokossukker
1,25 dl kokosmælk fra dåse, fuld fed – (rum temperatur)
3 æggeblommer
En knivspids pink himalaya salt

 

Fremgangsmåde:

1. Smelt kokosolie ved lav varme i en lille kasserolle. Derefter tilsættes kokossukker og blandes med den smeltede olie ved hjælp af et piskeris. Dernæst tilføjes kokosmælk og massen piskes indtil den er jævn.

2. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk. Omrør massen og tilsæt salt. Lad blandingen simre ved svag varme i cirka 5 minutter – pisk i blandingen ind i mellem.

3. Skrue nu op til medium varme, indtil karamel blandingen begynder at koge. Pisk og lad massen koge i et par minutter. Fjern fra varmen, rør og lad det køle ned. På nuværende tidspunkt skal karamelsovsen være have en tyk sammenhængende konsistens med enutroligt lækker smag :- Den vil blive tykkere når den er kølet helt ned.