pølsehorn

 

Jeg kom til at se programmet ‘den store bagedyst’ her den anden aften. Og udover en masse lækre kager, så lavede de PØLSEHORN! Før jeg stoppede helt med at spise hvedemel, korn produkter osv., var pølsehorn en sikker vinder, og min go-to opskrift når vi skulle på tur el.l.

Og af selv samme grund har jeg faktisk ikke spist pølsehorn i mere end 4 år! Dermed ikke sagt at lysten ikke er der! Så nu blev udfordringen til mig selv, at lave pølsehorn uden mel… og så tæt på den ‘ægte vare’.

Når jeg får trang til ‘hvide mormor boller’ laver jeg nedenstående opskrift:
Antal ca. 10 stk (små)

INGREDIENSER
2,5 dl arrowroot
0,5 dl – 0,75 dl kokosfiber mel
1 tsk salt
1 dl vamt vand
1 dl rapsolie eller kokosolie (jeg bruger ca. ½ af hver)
1 æg
Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
Bland arrowroot pulver, kokosfiber mel og salt i en skål. Tilsæt vand og olie, og bland godt. Jeg bruger dejkroge til min håndmikser, da dejen ikke får en konsistent som en almindelig dej. Så du vil opleve at dejen er rimelig klistret. Tilsæt æget og mix dejen godt sammen. Hvis dejen er for tynd tilsættes blot lidt mere kokos mel – 1 spsk. ad gangen.

Brug en ske til at tage dejen op af skålen, og form de små boller. Hvis dejen er for klistret, kan du putte en smule arrowroot pulver i hænderne.

Placer bollerne på en bageplade med bagepapir. Og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Bollerne bliver sprøde udenpå, og bløde indvendigt

 

Så den eneste forskel på ovenstående opskrift, og pølsehorns opskriften, er blot at jeg købte kyllingepølser, som en ekstra ingrediens:

Da dejen er rimelig klistret, kan man ikke lave det traditionelle horn. Så jeg tager blot en klump dej, og ligger på bagepladen. Dernæst ligger jeg pølsen oveni, og former så godt som muligt et ‘pølsehorn’ (læs; bolle med pølse). De bliver lidt rustikke i looket, men det er her ‘sesamfrø’ kommer ind i billedet. Drys dem henover, og så er de klar til at komme i oven. Et voilà: PØLSEHORN UDEN MEL :-)

 

Hvis du vil læse lidt mere om hvad ‘arrowroot pulver’ (som på dansk hedder pilerods pulver) er, har jeg skrevet et uddybende blogindlæg her.

 

 

Velbekomme

XOXO
Josephine