yoga_løb

Måske bliver du en lille smule intimideret over tanken om at være den eneste person, der ikke kan røre sine tæer i et rum fuld af fleksible kvinder i yoga-tights. Men efteråret og vinteren står for døren, og det er det perfekte tidspunkt at parkere undskyldningerne – nu når du alligevel måske ikke får helt så mange kilometer i benene. Også hvis du ønsker at starte den kommende sæson med en ny PR eller mål.

Yoga kan nemlig være et vigtigt led i planen på vej mod målet, om at blive hurtigere og sundere. Yoga har så stort et potentiale for at styrke din fleksibilitet og mentale fokus, at det er overraskende at der ikke er flere løbere der kender forskellen på en updog og en downdog :-)

 

Hvorfor Yoga?
Mange undersøgelser viser at yoga mindsker stress, forbedrer vægttabs resultater, lindrer smerter, hjælper med at vedligeholde en rutine, og har også potentiale til at forbedre din løbetid. Den styrke og fleksibilitet du udvikler på yogamåtten – i dit core, hoftebøjere og hasemuskler, kan hjælpe dig med at løbe mere effektivt og forblive skade-fri. Derudover opbygger du udholdenhed ved at holde udfordrende stillinger; en udholdenhed der  også vil betale sig når du hopper i løbeskoene.

 

På trods af alle de positive ting yoga bibringer til dit løb, kræver det stadig en forsigtig tilgang; hvis du bliver for ambitiøs kan det ende med smerte og frustration. Denne guide vil gøre tilvænningen let:

 

:: PRØV DIG FREM ::
Der findes rigtig mange forskellige yoga former; lige fra yin yoga til vinyasa flow yoga. Der findes ingen specifik yoga stilart der er bedst for alle løbere – kontinuerligheden af ​​din praksis er langt vigtigere end den form for yoga du dyrker. Find en lærer du connecter med, og som forstår dine behov som en løber. Der findes specielle yoga klasser som henvender sig specifikt til atleter. Her på siden har vi også et udvalg, og der kommer hele tiden flere:

sidestræk

 

løbere

 
:: TIDEN ER VIGTIG ::
Din yoga praksis bør fungere som en modpol til dit løb. Når du skruer op for kilometerne i benene bør din yoga praksis være restorativ og mild, men omvendt i den periode hvor du har ‘off season’, der kan du sagtens øge intensiteten og hyppigheden af ​​din yoga praksis. Og du kan med fordel prøve kræfter med nogle af nedenstående videoer som er lidt mere udfordrende. Hvis du dyrker intens yoga samtidigt med et intenst løbeprogram risikerer du at forstyrre din krops restitution, og risikoen for skader øges.

konstant bevægelse

 

stærkt flydende flow

 

:: VÆR YDMYG ::
Det kan tage flere år at mestre en yogastilling, så du skal ikke gå til din første undervisning (eller de første 20), med en forventning om at være en ‘rockstar’- uanset hvor mange løb du har løbet eller hvor hurtig du er. Fokuser på dig selv og vær klar over at det er lige så godt for dig, uanset om din praksis måske ikke er perfekt, eller du ikke kan nå dine tær. Mange løbere er hårde ved sig når de har en ‘off dag’ eller ikke opnår målet om en ny PR. I yoga bliver du opfordret til at acceptere din krop og sind som du er, og lade det tage det så langt som det er muligt den dag. På den måde møder du dig selv hvor du er.

 

:: UNDGÅ SKADER ::
Løberes høje smertetærsklen, kombineret med deres konkurrence-mindede natur, kan gøre dem mere disponeret for at få skader. Hvis du har en yogastilling du har det svært med, eller måske en stram muskel som du ønsker at arbejde målrettet med, så tal med din instruktør om måder der kan afhjælpe og styrke dig. Du er altid velkommen til at kontakte os her på siden med alle spørgsmål relateret til din yoga praksis.

 

 

XO

Yoga To Go

 

 

 

Kilde: Runners World